понеділок, 6 квітня 2015 р.

Японські замки

Японія багата на унікальні свята і фестивалі, одним з яких є свято замків. Проходить воно 4 квітня, що пов'язано з одним із читань ієрогліфу "замок", 城, shiro. "Ші" японською означає 4 (4-й місяць, квітень), а 6 звучить як "року". 


Класична японська архітектура, як правило, є дерев'яною, і хоч замки становлять певний вийняток, багато з них також були якщо не повністю, то принаймні частково побудовані з дерева. Це призвело до того, що багато замків було втрачено у війнах, адже знищити їх було значно простіше, ніж, скажімо, європейські. Але, звісно, постраждали не всі замки, багато з них було відновлено, і на сьогоднішній день по всій Японії збереглося близько 50 замків. 
Спочатку вони задумувались суто як фортеці, і будувались у стратегічних місцях, взовж дороги, річки тощо, пізніше вони перейняли на себе також фунцію управління. Після цього, окрім практичності, для того, щоб вразити інших, почали їх пишно оздоблювати. 
Одним з перших таких замків-палаців був збудований для Оди Нобунаги в 1576 році, він називається Замок Адзучі і був першим в Японії  замком, що мав вежу.   






Ще одним яскравим прикладом японських замків є Замок Хімеджі. Він жодного разу не був пошкоджений, і у 1992 році був внесений до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Цей замок нараховує 27 веж, з'єднаних різноманітними переходами, 15 воріт і велетенські вали навколо замку. 















Детальніше про японські замки можна почитати тут: 
http://www.nippon.com/ru/images/i00029/
http://www.gojapango.com/travel/japanese_castles_history.html
http://www.gojapango.com/travel/himeji_castle.html

Немає коментарів:

Дописати коментар